Wolvertemnaar Guillaume Seye wint koers in Merchtem

Het is deze keer geen renner van het Team Thielemans-De Hauwere dat de koers gewonnen heeft op de Reedijk in Merchtem. Liefst 128 renners verschenen aan de start en het wielrennen beleefde een hoogdag voor deze wedstrijd voor Elite2/U23/U23CP. Het weer zat mee en het leek qua publieke belangstelling even alsof het kermis was in de gemeente.

In de laatste ronden gingen drie renners op de vlucht en het peloton zag die niet meer terug. Het werd een spurt met drie en daarin toonde Guillaume Seye uit Wolvertem zich net iets sneller dan Assenaar Brent Van Mulders. Seye pakte zijn eerste zege van het seizoen. De derde plaats was voor Jens Delahaye uit Tollembeek en daarmee kreeg men in Merchtem een volledig Vlaams-Brabants podium.

Schepen van Sport Toon Luypaert mocht het podium van bloemen voorzien. De gemiddelde snelheid van deze koers over 116km bedroeg 45,55km/uur! Overigens een prima organisatie van WC De Reedijk Merchtem want vandaag een wielerwedstrijd inrichten is geen sinecure! (eb)