Twee gratis zakjes met bloemenzaden per gezin: “Bijen alle kansen geven”

Het gemeentebestuur van Grimbergen biedt haar inwoners de kans om per adres twee gratis zakjes bloemenzaad te komen afhalen. De voorwaarden zijn dat je inwoner van Grimbergen bent en over een tuin beschikt. Met het initiatief wil het bestuur de afname van de bijenpopulatie tegengaan.

Vorig jaar werden in Grimbergen zo’n 472 bloemenzaadzakjes verdeeld, goed voor 19.000 vierkante meter extra bloemen. Inwoners van Grimbergen kunnen bij het onthaal op het gemeentehuis of in de bib van Strombeek-Bever tijdens de openingsuren maximum twee gratis bloemenzaadzakjes afhalen, zolang de voorraad strekt. Eén zakje bevat 20 gram zaad en volstaat voor een bloemenweide van 40 vierkante meter.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise