Basisschool De Regenboog krijgt veiligere oversteekplaats

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, snelwegen en fietspaden, start met werken op de Steenweg Asse (N285) in Herne. De huidige oversteekplaats aan basisschool De Regenboog krijgt een middeneiland. Hierdoor kunnen voetgangers veiliger en rustiger oversteken.  Bovendien zijn ze beter zichtbaar voor het autoverkeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden eindigen de werken half mei.

 Door de aanleg van een middeneiland op de oversteekplaats steken voetgangers en fietsers de Steenweg Asse veiliger over. De bijkomende belichting maakt de oversteekplaats van op afstand beter zichtbaar. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. De oversteekplaats zelf krijgt regenboogkleuren. Tegelijk voegt De Lijn de ver uiteen gelegen  bushaltes ‘Klooster’ en ‘Centrum’ samen tot één nieuwe halte.  Deze halte komt vlakbij de school te liggen en krijgt de naam ‘Herfelingen Centrum’.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws