Na tal van klachten en overlast: plaatsverbod voor 15 jongeren

Vijftien hangjongeren die voor overlast zorgen aan de parking en de omgeving van het zwembad van Meise hebben een plaatsverbod gekregen. Als ze daar nog door de politie of gemeenschapswachten opgemerkt worden krijgen ze een administratieve boete.

Volgens burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) kwamen er heel veel klachten van mensen die bedreigd werden door jongeren in de buurt van het zwembad. Ook de gemeenschapswachten werden uitgedaagd. Ze racen er met steps en brommertjes rond, terwijl daar gemotoriseerd vervoer verboden is, en maken veel lawaai tot ’s avonds laat.

In overleg met de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) werd een plaatsverbod uitgeschreven voor vijftien hangjongeren. Dat blijft de hele maand van kracht. Geen van de jongeren ging in op de mogelijkheid om zich te komen verdedigen op het kantoor van de burgemeester. Worden ze toch in de buurt van het zwembad opgemerkt, dan krijgen ze een boete.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise