Dag van de Landbouw in Koeweidehof

Tien bedrijven deden in Vlaams-Brabant mee aan de Dag van de Landbouw op 18 september, daarbij ook het Koeweidehof van Bart en Marijke Vanderstraeten-d’Hertefelt. Een groot bedrijf met tradities maar bovenal mee met zijn tijd want de nieuwste technologieën zijn er geïmplementeerd. Grondwitloof, aardappelen en granen zijn gekoppeld aan bijna tweehonderd melkkoeien. Daarnaast organiseert het Koeweidehof teambuildings en boerderijkampjes voor kinderen. En of daar wat te zien was in de Koeweidestraat!

Op het bedrijf zelf was een mooie omloop uitgetekend. De allerkleinsten mochten al meteen de kalfjes aaien en daarna kon iedereen langs de koeien, die de bezoekers aangaapten met een blik van “wat krijgen we nu allemaal?”

Na de pocketvergister en de voedseldistribuerende robot volgde de melkrobot. Eens die moderne technologie achter de rug kwamen tractoren en het daarbijhorende materiaal aan de beurt (ook met de allernieuwste snufjes). En, eens plaats nemen achter het stuur van zo’n mastodont is toch geweldig?

Na al die ontdekkingen en vele oh’s en ah’s waren er Ferm met pannenkoeken en de Landelijke Gilde met drank om de innerlijke mens te versterken. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be