KFC Meise viert 90 jaar met gratis inkom

KFC Meise wordt dit jaar dus 90 jarig en dat moet gevierd worden. Aangezien de beste feestjes diegene zijn met de meeste gasten wordt iedereen uitgenodigd om gratis elke thuiswedstrijd van de eerste ploeg bij te wonen. Het inkomgeld wordt afgeschaft, en dit tot het einde van het jaar. Op die manier wil de club de lokale verankering met het dorp nog versterken.

Voorzitter Birgen Wyns: “Onze kantine wordt zo een plek waar buren en kennissen vrienden worden. Ons doel is om van onze kantine het gezelligste café van Meise te maken. Elke thuiswedstrijd moet een dorpsfeest worden.” Bovendien hoopt KFC Meise met deze actie een klein steentje bij te dragen in deze barre financiële tijden.

Op zondag 11 september start de actie ter gelegenheid van de eerste thuiswedstrijd van KFC Meise. De ploeg neemt het op tegen FC Galmaarden in een strijd om de eerste plaats. Voorafgaand aan de

wedstrijd vindt de spelersvoorstelling plaats. Elke KFC Meise speler, van U5 tot de veteranen, zal op het podium geroepen worden om voorgesteld te worden aan het publiek.

Het idee om het inkomgeld af te schaffen kwam voort uit een filosofie die de club reeds jarenlang hoog in het vaandel draagt: bij KFC Meise is de toegang voor alle jeugdwedstrijden namelijk gratis.

Birgen Wyns: “Als club zijn we van oordeel dat voetbal en jeugdvoetbal in het bijzonder een middel is om mensen te verbinden. Inkomgeld betalen kan hiervoor een drempel zijn. We hoopten tevergeefs met deze beslissing andere clubs uit de buurt mee te krijgen. Hopelijk lukt het deze keer wel.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise