Borden met unieke ontwerpen heten bezoekers welkom

Geïnspireerd op de toeristische infoborden van Toerisme Vlaanderen creëerde Grimbergen zeven unieke ontwerpen die je voortaan aantreft op verschillende invalswegen. De foto’s zijn van de hand van fotograaf Paul Delaet, die met zijn professioneel oog de schoonheid van de gemeente wist te vatten.

“Iedereen kent Grimbergen als de ‘Parel van Brabant’”, zegt schepen van Cultuurbeleid Philip Roosen (N-VA). “Een bijnaam die onze gemeente te danken heeft aan de prachtige omgeving waarin we gesitueerd zijn. Bezoekers komen hier om te wandelen, te fietsen, cultuur op te snuiven, lekker te eten, drinken én om onze bezienswaardigheden te bezoeken. Want dat zijn er wel een aantal. Een logische stap in ons cultuur- en toerismeverhaal was dan ook de ontwikkeling van onze eigen infoborden, al noemen we ze liever welkomstborden.”

Wanneer je Grimbergen binnenrijdt via een van de vaak benutte invalswegen, is de kans groot dat je voorbij een van de nieuwe borden komt. “We bundelden 21 verschillende trekpleisters in onze gemeente. Daarbij schenken we bijzondere aandacht aan de mix tussen cultuur, sport, natuur, ontspanning en erfgoed.”

En dat allemaal net op tijd voor Open Monumentendag op zondag 11 september. Het volledige programma vind je op www.grimbergen.be/open-monumentendag en op www.openmonumentendag.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise