Bestuur organiseert fietslease voor personeelsleden

Lokaal bestuur Meise start met de organisatie van fietslease voor de personeelsleden van gemeente en OCMW Meise. De gemeenteraad keurde op 18 juli de raamovereenkomst goed. Personeelsleden krijgen de mogelijkheid om aan interessante voorwaarden een (elektrische) fiets te leasen. Zo wil het lokaal bestuur de eigen personeelsleden stimuleren om meer te fietsen.

De raming bedraagt 26.668,40 euro inclusief btw. De gemeente Meise treedt op als aankoopcentrale voor: OCMW Meise, gemeente Londerzeel, OCMW Londerzeel, gemeente Kapelle-op-den-Bos, OCMW Kapelle-op-den-Bos, gemeente Opwijk en OCMW Opwijk.

Personeelsleden krijgen de mogelijkheid om aan interessante voorwaarden een fiets te huren van een geselecteerd merk voor een periode van 36 maanden bij een professionele fietsdealer die aangesloten is bij de gekozen fietsleasemaatschappij. Aan het einde van het contract leveren ze de fiets in of hebben ze de kans om hem over te kopen aan 16% van de initiële marktwaarde.

Werknemers kunnen een deel van hun verloning flexibel inzetten voor een fietslease en bijbehorende diensten met verschillende mogelijkheden. Naast de financiering van de fiets zijn er ook verschillende diensten inbegrepen in de vaste maandelijkse leasevergoeding zoals een onderhoudspakket op maat van het gebruik en de fiets, een verzekering voor schade en diefstal en bijstand 24/7.

Door het organiseren van fietslease wil lokaal bestuur Meise meer personeelsleden aan het fietsenkrijgen en volop inzetten op duurzame mobiliteit.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise