Twee mannen stichten brand in brasserie Franklin: zaak loopt zware schade op

In Vilvoorde is woensdagnacht brand gesticht in brasserie Franklin aan de Rooseveltlaan. De zaak liep zware schade op en is voor onbepaalde tijd gesloten.

De brandweer werd opgeroepen rond 3 uur voor een brand aan het Roosevelt Center. Er was brand uitgebroken in brasserie Franklin. Het vuur was gelukkig vrij snel onder controle. Het parket Halle-Vilvoorde heeft het labo van de gerechtelijke politie en een branddeskundige ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek dat de brand was aangestoken. “Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen rond drie uur inbreken in het restaurant door een ruit in te slaan, en vervolgens brandversnellers uitgieten over de vloer”, legt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Nadien steekt een van beide dit aan met een aansteker en vervolgens vluchten ze via het ingeslagen raam weg.”

Er was niemand aanwezig in het gebouw en er vielen dus gelukkig geen gewonden. Zaakvoerder Eric Martinez (25) is er begrijpelijkerwijs het hart van in. Hij slaat de ravage met de tranen in de ogen gade. “De schade is groot”, zucht hij. “Ik ben hier geweest vannacht. Gelukkig was het vuur snel geblust. Ik weet het even niet goed allemaal… We zullen sowieso een poos dichtblijven maar ik heb nog geen idee hoe lang. Dit is mijn tweede jaar dat ik de zaak uitbaat en heb nooit problemen gehad. Ik heb dus geen idee wie of wat erachter zit…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise