Verkeersmaatregelen werken kruispunt Nieuwstraat, Bloklaan, Muurveld en Hofveld op 1 augustus van start.

Op 1 augustus starten de werken in Muurveld, Hofveld en Bloklaan met een werf in de Nieuwstraat ter hoogte van het kruispunt Nieuwstraat met Bloklaan (fase 0). De aannemer voert er de koppeling uit van de nieuwe riolering van de Bloklaan op de bestaande riolering van de Nieuwstraat. Dit is bewust gepland in een periode met minder verkeer, om nadien de nieuwe riolering van de Bloklaan te kunnen aansluiten zonder opnieuw het kruispunt te moeten openbreken. Het kruispunt wordt in deze fase volledig afgesloten voor alle verkeer.

Verkeersmaatregelen tijdens fase 0

· In Muurveld draaien we de rijrichting om in de richting van Nieuwstraat.

· Verkeer vanuit Zellik/Brussel richting Ternat, uitgezonderd De Lijn en de hulpdiensten, volgt de omleiding via N9k, Huinegem, Weversstraat, Boekfos, Muurveld.

· Verkeer vanuit Aalst/Dendermonde richting Ternat, volgt de omleiding via Steenweg, Weversstraat, Boekfos en Muurveld.

· Verkeer vanuit Ternat volgt de omleiding via Witteramsdal, Pastinakenstraat, Boekfos en N9.

· Voor de fietsers geldt een omleiding via de trage verbinding langs Langevijver.

· In Witteramsdal wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd van Nieuwstraat tot Pastinakenstraat in de richting van Pastinakenstraat.

· Op de omleidingswegen Boekfos, Muurveld, Witteramsdal, Pastinakenstraat en Parklaan geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Knip in Koensborre

Om de sluipweg Putberg – Koensborre – Bloklaan te verhinderen en zo de schoolomgeving maximaal te beveiligen, sluiten we Koensborre af t.h.v. huisnummer 34.

Komende van Steenweg blijven de parking en handelszaken goed bereikbaar.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis is bereikbaar via Nieuwstraat en Sint Martinusstraat en via Boekfos en Bloklaan. Komende van Ternat volg je eerst de omleiding tot aan rotonde parking Boekfos, dan rij je Boekfos in tot aan de Bloklaan. Wie vanuit Aalst komt, neemt de afslag richting N285 Ternat en rijdt dan via Sint Martinusstraat tot de Bloklaan. Vanuit Zellik volg je de omleiding naar Huinegem en rij je via Boekfos naar de Bloklaan of via Nieuwstraat en Sint Martinusstraat.

Doorgaand vrachtverkeer

Doorgaand vrachtverkeer +3.5T wordt maximaal geweerd, maar uiteraard blijft laden en lossen mogelijk. We leiden het vrachtverkeer via de alternatieve hoofdwegen.

· Vrachtverkeer dat vanaf de E40 richting Opwijk via N47 wil rijden, wordt omgeleid via Aalst en Affligem via de infoborden aangestuurd via het verkeerscentrum.

· Ook vrachtverkeer vanuit op- en afrittencomplex Zellik dat de omleiding via N285 Ternat dient te volgen zal deels via N290 en Assesteenweg worden omgeleid.

· Op de N285 ter hoogte van de rotonde met Ternat krijgt doorgaand vrachtverkeer de boodschap dat de Nieuwstraat is onderbroken.

· Ook ander doorgaand verkeer krijgt op diverse kruispunten de boodschap om Nieuwstraat te vermijden.

Halte ‘Asse Kliniek’ van De Lijn

· vanuit Ternat in de richting van Asse: halte t.h.v. rotonde Boekfos – Parklaan

· vanuit Asse in de richting van Ternat: halte t.h.v. rotonde Boekfos – Bloklaan

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk