Leerlingen door jongeren bedreigd met mes

Enkele leerlingen van het vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Sint-Brixius-Rode zijn eind vorige week in Meise bedreigd met een mes door enkele jongeren. De politie onderzoekt de zaak.

De klas passeerde na de turnles aan het zwembad waar enkele jongeren op een bankje zaten. Die begonnen te roepen naar de juf maar die reageerde niet op de provocaties. Volgens burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) zijn enkele kinderen die wat achterop liepen daarna naar de leerkracht gelopen om te zeggen dat ze bedreigd werden met een mes. De lerares heeft daarop een klacht ingediend en er werd door de politie een pv opgesteld. Er zijn ook camerabeelden beschikbaar. Een dag eerder was er ook al een incident op dezelfde plaats met een gemeenschapswacht die verbaal agressief werd bejegend. De politie zal opnieuw meer controleren, belooft Van den Brande.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise