Van den Broeck Tuinarchitectuur thuis in Vlaamse Staak

Vrijdag 17 juni werd in de Vlaamse Staak in Opwijk met Tuinarchitectuur Van den Broeck alweer een bedrijf officieel geopend. Burgemeester Inez De ConinckN, ex-minister Maggie De Block en tal van genodigden waren van de partij om de snel groeiende bedrijven van de broers Nils en Lars Van den Broeck te feliciteren.

De Merchtemnaren kwamen in eigen gemeente te krap te zitten en vonden in Opwijk, pal op de grens met Lebbeke, een nieuwe uitvalsbasis in een recent future proof lokaal bedrijventerrein met een moderne infrastructuur. Lars en Nils zijn de zonen van kinesist Marc Van den Broeck, die ondertussen ook naar daar verhuisd is.

En het is snel gegaan voor dit tuinbedrijf. Men is in verschillende takken actief ondertussen. In het hypermoderne gebouw zijn alle voorzieningen aanwezig en worden ondertussen al vijftien mensen tewerkgesteld.

Nils Van den Broeck: “Mijn broers Lars begon er in 2011 mee als een éénmanszaak in tuinaanleg in de Mieregemstraat te Merchtem. In 2015 heb ik dan zelf ook de stap gezet naar het bedrijf en werd de tak studiebureau toegevoegd. Het bleef groeien en we kwamen al vlug ruimte te kort. In 2018 rijpte het idee om een eigen hangaar en eigen bureaus te bouwen.

We bleven ook innoveren en in 2019 legden we ons toe op de verhuur van mobiele zwembaden. Containerzwembaden was en zijn totaal nieuw en gewild, zeker in coronatijden. Een jaar later werd begonnen met de bouw van de huidige infrastructuur.

In 2021 werden wij een eerste maal genomineerd voor de Trends Gazellen en behaalden wij een 3de plaats in de categorie “Kleine bedrijven binnen Vlaams Brabant.” Dit jaar viel die bekroning ons opnieuw te beurt.”

Naast de tuinarchitectuur, met alles erop en eraan is er ook nog het Védébé Studiebureau. Dit studiebureau adviseert bewoners bij de werken van de afkoppeling van regen- en afvalwater van hun woning en de correcte uitvoering er van. Het werkgebied strekt zich uit over gans Vlaanderen. Als derde is er Rioolaanleg of het correct aanleggen van private riolering. De Pop-up Pool of de mobiele zwembaden maken het kwartet compleet. (eb)

www.vdb-tuinarchitectuur.be
www.vdb-studiebureau.be
www.popuppool.be
www.rioolaanleg.be

Topartikels bij Goeiedag.be