Sensibilisering én controle op fietsverlichting

Van 10 tot en met 21 januari houdt de stad een sensibiliserende actie op de aanwezigheid en juist gebruik van fietsverlichting bij scholieren. Daarna volgen controles door de politie.

De gemeenschapswachten gaan zich opstellen aan de schoolpoorten en controleren de fietsverlichting van elke fietsende scholier. Hierbij zullen ook fietslichten worden uitgedeeld. Scholieren die niet in orde zijn met hun fietsverlichting krijgen een ingevulde controlekaart mee, waarop ze makkelijk kunnen aflezen welke aanpassingen aan de fiets nodig zijn. Na deze sensibiliseringsactie gaat de politie gerichte controles houden op de aanwezigheid en juist gebruik van de fietsverlichting.

“Steeds meer mensen hebben de voordelen van verplaatsingen met de fiets ingezien”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “De stad en hogere overheden investeren ook sterk in het fietsvriendelijker maken van onze straten en wijken. De fietsers, en in het geval van scholieren geldt dit zeker ook voor de ouders, hebben de verantwoordelijkheid om tijdens de schemering of in het donker er voor te zorgen dat ze goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers en voetgangers. Door deze actie wordt het belang van veilig fietsen bij de jongere fietsers nogmaals benadrukt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise