Politie onderschept bestuurder met elektrische step die bijna 100km/u haalt

De verkeersdienst van de politiezone heeft donderdag op de Neromstraat in Wolvertem een bestuurder betrapt die rondreed met een elektrische step die bijna 100 km/u kan halen.

De bestuurder was hen opgevallen omdat hij de agenten een hoge snelheid voorbij reed. Na interceptie bleek het voertuig ‘een niet conform voortbewegingstoestel’ te gaan. Het haalde (onbelast) een snelheid van maar liefst 99km/u op de geijkte rollentestbank.

Een elektrische step zonder zitplaats mag nooit de snelheid van 25km/u overschrijden. Is dit toch het geval, dan betreft dit een niet conform motorvoertuig en is het verboden tot het verkeer. Heeft de elektrische step een zitplaats en kan deze sneller rijden dan 25km/u, dan wordt het voertuig aanzien als bromfiets klasse B. Dan ben je verplicht de regels te volgen van de bromfietsen zoals het dragen van de valhelm, verzekering, plaats op de rijbaan, inschrijving en dergelijke meer.

In dit geval is het voertuig verboden tot het verkeer en werd het dus ook in beslag genomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise