Meer dan de helft van bestuurders rijdt te snel

De politiezone KLM heeft bij snelheidscontroles in de maand oktober opnieuw heel wat bestuurders betrapt die veel te snel reden. Van de 8.394 bestuurders reden er 2.346 te snel. Op twee locaties in Meise reed zelfs ruim de helft van de bestuurders te snel.

In Meise werden de meeste snelheidsovertredingen opgemeten. Aan de Kardinaal Sterckxlaan, een zone 30, reed maar liefst 64 procent van de bestuurders te snel. Eén bestuurder zag er ook zijn rijbewijs ingetrokken omdat hij 69 kilometer per uur reed. Ook de Meusegemstraat in Wolvertem bleek een geliefkoosde plek om het gaspedaal te hard in te duwen. Daar respecteerde 52 procent van de bestuurders de zone 30 niet.

Bij zeven bestuurders werd het rijbewijs meteen ingetrokken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise