Krakers Stillemanssite Zellik worden uitgezet. Sloopwerken hervatten.

Op 15 november start Matexi met de volgende fase van de sloopwerken op de Brusselsesteenweg en in de Jan Tieboutstraat. Enkele oude panden worden afgebroken voor de komst van het nieuwe woonproject.

Werken starten na uitzetting krakers

Matexi startte enkele maanden geleden een gerechtelijke procedure op tegen de krakers in de gebouwen op de Stillemanssite. De vrederechter keurde onlangs de procedure tot uithuiszetting goed en de gerechtsdeurwaarder betekende het vonnis op 28 oktober. De komende weken zal Matexi samen met de politie, de gemeente en de gerechtsdeurwaarder ervoor zorgen dat de krakers de panden verlaten. Daarna kan de sloop van start gaan. 

Sloopwerken afgerond tegen zomer 2022

Op maandag 15 november start Matexi aan het gebouw op de Brusselsesteenweg 683, naast de woningen die eerder dit jaar gesloopt werden. Daarna verplaatsen de werken zich naar de panden in de Jan Tieboutstraat. Voor de sloop van de resterende gebouwen wordt er nog gewacht op goedkeuring van de Vlaamse Regering. Volgens de huidige planning zouden de sloopwerken nog voor de zomer van 2022 afgerond zijn.

Hinder blijft beperkt

De hinder tijdens de sloopwerken zal zo beperkt mogelijk blijven. De aangestelde aannemer heeft hiervoor een minderhinder plan opgemaakt. Op die manier wordt het werfverkeer maximaal georganiseerd langs de Brusselsesteenweg om overlast te vermijden. Overdag is er mogelijk wel lawaai- en stofhinder door de machines en kranen die op de site aan het werk zijn.

Infomoment op 8 november

Inwoners kunnen zich inschrijven voor een infomoment op 8 november tussen 16.00 en 21.00 uur. Matexi bekijkt samen met de inwoners de planning in detail. Per persoon of gezin kan je een tijdslot van 30 minuten reserveren. Inschrijven is verplicht en kan via de website van Matexi.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk