Visclub Neromhof wil dames en jongeren warm maken voor hengelsport

Visclub Neromhof vzw organiseerde zopas een hengelwedstrijdje in park Neromhof voor dames en jongeren. Het doel was om de deelnemers kennis te laten maken met de hengelsport in de hoop enkele nieuwe jonge vissertjes – en vooral ook dames – te mogen verwelkomen. En dat opzet bleek een schot in de roos.

De deelnemers werden in de voormiddag warm ontvangen op het terras, waar ze een korte uiteenzetting met tips voor grote vangsten meekregen. Die theorie werd al snel omgezet in de praktijk aan te waterkant en ook de vissen lieten verstaan er zin in te hebben.

Alle deelnemers, zonder uitzondering, hebben naar hartelust hun vangsten op het droge gebracht, al dan niet bijgestaan door een helpende hand. Er werd heel wat vis gevangen die overigens in

zeer goede conditie vertoefde. In de netten lieten zich onder meer brasems, karpers, voorns, windes en zelfs een enkele baars bewonderen. Na de wedstrijd hielpen de jeugdvissers om alle vissen zorgvuldig te wegen en daarna onmiddellijk in hun vertrouwde omgeving opnieuw vrij te laten.

Alle deelnemers kregen een mooie prijs mee naar huis. De organisatie kreeg niks dan lof en dat sterkt de vrijwilligers in hun gedrevenheid om dit gebeuren verder te zetten. De vrijwilligers waren het unaniem eens en Marie-José vatte het als volgt samen: “Het geluk op die gezichtjes en de blikken in hun ogen na de wedstrijd, dat is waarvoor we dit allemaal doen.” Volgend jaar zal de club opnieuw evenementen organiseren waarbij de dames- en jeugdvissers centraal staan.

Als we ons kunnen kenbaar maken bij het publiek is het haast zeker dat we een mooie groep enthousiaste vissertjes bij mekaar krijgen en dan kunnen we dit nog verder uitbreiden”, aldus voorzitter Marc De Jonghe.

Visclub Neromhof v.z.w. kreeg onlangs een vernieuwd bestuur van vrijwilligers die in moeilijke tijden van corona de krachten hebben gebundeld. Het resultaat is een volledige heropwaardering van de vijver en de kantine met terras in het park. Ronny Van Den Broeck nam als ondervoorzitter de vrijwilligers mee op sleeptouw in de vele karweien en klussen die ondertussen voltooid zijn. Visclub Neromhof v.z.w. nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen, om even tot rust te komen in dit stukje groene long van Meise en om er te genieten op het terras.

Alle evenementen binnen de worden gepost op Facebook (Visclub Neromhof) en alle info zoals kalender en reglementen zijn voorhanden op de website. Wil je graag aansluiten bij onze club of heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise