Merode Hockey investeert in sportieve groei met Olympisch kampioen Thomas Briels

Hockey groeit en bloeit in Grimbergen. Na de oprichting van de club in 2015 en het aanleggen van een eigen professioneel waterveld in 2019, kondigt Merode Hockey Grimbergen een nieuwe mijlpaal in haar jonge geschiedenis aan. De club bouwt vanaf dit seizoen haar sportieve ontwikkeling verder uit in samenwerking met voormalig speler van de Red Lions en winnaar van Olympisch goud Thomas Briels.

Op slechts 6 jaar tijd slaagde de club erin om maar liefst 420 leden aan te trekken en hockey in de Grimbergse regio op de kaart te zetten. Een gestaag groeiend ledenaantal gaat gepaard met een pak nieuwe uitdagingen. Waar de familiale club tot nu toe vooral inzette op recreatief hockey, gaat ze nu de nodige stappen ondernemen om het sportief niveau een flinke duw in de rug te geven.

“Op die manier kunnen we onze spelers met een grotere sportieve ambitie verder laten groeien”, zegt voorzitter Benoit Maerten. “Dat we dit kunnen doen met de expertise en steun van een tophockeyer als Thomas Briels overstijgt onze verwachtingen. We zijn bijzonder trots dat Thomas ons hierin gaat begeleiden.”

Wie binnenkort het terrein van Merode in de Populierendallaan bezoekt, zou Briels dus zomaar tegen het lijf kunnen lopen. Hij zal een technisch opleidingsprogramma voor de club uittekenen, de jeugdtrainers van de club overzien en bijstaan, en bij momenten ook zelf trainingen in handen gaan nemen. Daarnaast zal hij ook het bestuur vanuit zijn expertise helpen om een duidelijke visie en toekomstambities verder te ontwikkelen.

“Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen”, vertelt Thomas Briels. “Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.”

Wie graag ook nog bij de club wil aansluiten moet snel zijn. Nog tot het einde van deze maand kan er ingeschreven worden. Kinderen geboren in 2016/17 kunnen op woensdagen 2 keer gratis komen proeftrainen om te ontdekken of de sport iets voor hen kan zijn. Alle info is terug te vinden op

www.hcmerode.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise