Coalitiewissel verloopt ordentelijk; ‘nieuwe’ oppositie belooft stevig weerwerk

In Meise is de coalitiewissel tijdens de gemeenteraad ordentelijk verlopen. Zoals bekend dienden N-VA en LB+ samen een constructieve motie van wantrouwen in tegen coalitiepartners Samen Anders (Vooruit en Groen) en Pro Meise. Zij beloven nu stevig weerwerk te bieden vanop de oppositiebanken.

Voormalig schepen Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) dankte de bevolking en de gemeenteraad in haar afscheidswoord voor het vertrouwen dat ze in januari 2019 kreeg als schepen. “Het was een uitdaging waarvoor ik mij vanop dag 1 volledig heb voor ingezet”, zegt Thaelemans. “Na de bevraging en input van de bevolking werd samen met onze coalitiepartner en de administratie het meerjarenplan opgesteld. Vandaag bijna drie jaar later, hebben wij hiervan samen al heel wat projecten gerealiseerd en anderen zitten nog in de pijplijn. Ik betreur dan ook ten zeerste het indienen van deze motie van wantrouwen maar ik zal de democratie respecteren.”

“Ik wens tot slot nog de administratie te danken voor de ondersteuning bij het tot stand brengen van de projecten. Ik zal mij nu als gemeenteraadslid verder blijven inzetten voor een groener, integer en fietsvriendelijker Meise want het werk is niet af.”

Raadsleden Tom Heyvaert (LB +), Jorn Lathouwers (LB +) en Ruben Algaba (LB+) legden als nieuwe schepenen de eed af, net als de zetelende N-VA-burgemeester Gerda Van den Brande en eerste schepen Jonathan De Valck (N-VA). Van den Brande fungeert eerst als ‘aangewezen’ burgemeester, in afwachting van de goedkeuring door de hogere overheid. Voor N-VA legde ook Ann Van den Broeck (N-VA) de eed af schepen van Welzijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise