Scholenveldloop voor 4000 leerlingen vervangen door belevingsrun met obstakelparcours.

Geen traditionele scholenveldloop voor de leerlingen van alle scholen in Asse maar wel een heus obstakelparcours.

In Vlaanderen worden in het het kader van de loopweek voor scholen steeds meer afgeweken van de traditionele scholenveldloop. Op vraag van de scholen in Asse onderzocht het gemeentebestuur de mogelijkheid om een belevingsrun te organiseren voor alle schoolkinderen. Van 20 september tot 10 oktober wordt het evenemententerrein aan de Asphaltcosite omgebouwd tot een obstakelparcours. Een 4.000-tal leerlingen kunnen er deelnemen. De secundaire scholen komen aan de beurt van 20 tot en met 24 september en de basisscholen van 27 september tot en met 8 oktober. In het weekend kunnen de jeugd- en sportverenigingen van het parcours gebruik maken. Op zaterdag, zondagochtend en weekavonden kunnen ook inwoners gebruik maken van het obstakelparcours.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk