285 verenigingen en goede doelen verkopen koekjes ten voordele van hun vereniging

Dat Jules Destrooper een hart voor verenigingen en goede doelen heeft, is al jaren bekend. De Belgische koekjesfabrikant werkt nu ook samen met het Grimbergse online platform Trooper, waarmee verenigingen of goede doelen geld kunnen inzamelen via de verkoop van hun authentieke koekjes. Jules Destrooper geeft dan ook, per verkochte koekjesdoos, een straffe commissie aan de vereniging. En de vereniging die het meeste koekjesdozen verkoopt wint een gratis ballonvaart voor 10 personen in een luchtballon van Jules Destrooper.

Al 285 verenigingen en goede doelen, verspreid over heel Vlaanderen, genieten van een deel van de koek: Zij gaan de boer op en verkopenot en met 27 oktober koekjesdozen ten voordele van hun vereniging. Elke deelnemende vereniging krijgt toegang tot een webshop, waarin de producten door leden en sympathisanten gekocht kunnen worden. De verenigingen kunnen zelf de volledige verkoop opvolgen via een platform. Zo kan de verkoop zowel digitaal als niet-digitaal georganiseerd worden, wat het voor verenigingen en goede doelen mogelijk maakt om op een eenvoudige manier snel financiële steun op te halen.

Trooper zorgt zo voor een welgekomen extra inkomstenstroom, die verenigingen en goede doelen vandaag extra hard nodig hebben, want de coronacrisis heeft ook hen zwaar geraakt.

Laurence Depondt, verantwoordelijke voor verenigingen binnen Jules Destrooper, is tevreden met deze samenwerking. “Door met Trooper samen te werken, kunnen wij lokale, impactvolle initiatieven over heel Vlaanderen steunen. Hopelijk geeft het hen een vliegende start aan het begin van het verenigingsjaar, zodat ze opnieuw zoals voor Corona hun werking kunnen verderzetten.”

“Via Trooper.be kan iedereen naast deze actie, ook het hele jaar door geld inzamelen voor een vereniging of een goed doel naar keuze door online te shoppen, zonder dat het je Ă©Ă©n eurocent extra kost”, zegt Elisabet Lamote, medestichter van Trooper. “Intussen ging er via Trooper al 3,5 miljoen euro naar de meer dan 8.500 aangesloten verenigingen en goede doelen uit Vlaanderen & de teller blijft tikken. Je vereniging gratis aansluiten kan, via Trooper.be/nl/word-troopervereniging.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise