Aanpassing blauwe zone in dorpscentra Meise en Wolvertem

De huidige blauwe zone in Meise en Wolvertem centrum wordt niet meer gehandhaafd. Beide centra lijden onder een hoge parkeerdruk. Om handelaars en diensten in de centra makkelijker te bereiken en om aan grote de vraag naar autoluwe dorpskernen met meer ruimte voor groen, activiteiten en voetgangers te voldoen, komt er een nieuw parkeerbeleid vanaf 1 september.

In beide dorpskernen komt er geen geen uitbreiding, maar een aanpassing van de zones.

In Wolvertem: Hoogstraat vanaf de voetweg ter hoogte van huisnummer 26 richting Gemeenteplein; Smisstraat; Gemeenteplein; Stationsstraat vanaf kruispunt Gemeenteplein tot en met de eerste parking van het CVO; en Merchtemsesteenweg vanaf de Smisstraat tot het gemeenteplein.

In Meise: Brusselsesteenweg vanaf parking De Muze tot en met huisnummer 46; Brusselsesteenweg vanaf huisnummer 49 tot 37; Brusselsesteenweg vanaf huisnummer 33 tot 21; Limbosweg langs de onpare kant tot huisnummer 6; Boechtstraat, behalve de loskade voor vrachtwagens; Parking Muze: 9 plaatsen tegenover de fietsenstalling: In de ventweg van de Nieuwelaan vanaf huisnummer 64 tot aan huisnummer 78 (voetweg).

Uitzondering: zaterdag tijdens de markt (6u tot 14u) voor de parkeerplaatsen langs de Brusselsesteenweg.

De blauwe zone zorgt voor meer parkeerrotatie zodat er meer parkeergelegenheid komt. In een blauwe zone is het verplicht om je parkeerschijf te leggen van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u. Je mag er, indien niet nader bepaald, maximum twee uur staan. Autobestuurders met een andersvalidenkaart moeten geen parkeerschijf leggen. In de eerste maand wordt geen boete opgelegd, maar foutparkeerders krijgen wel een waarschuwing. Voor inwoners binnen de blauwe zone betekent dit dat ze vanaf 16u met parkeerschijf kunnen parkeren tot 9u ’s anderdaags. De bewonerskaart wordt niet ingevoerd omdat anders de flexibiliteit van de blauwe zone wordt teniet gedaan.

Alle informatie en plattegronden: https://www.meise.be/mobiliteit_en_werken

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise