Installatie cannabisplantage gedumpt aan Boskapel

Op de grindweg tussen de Beekstraat en de Boskapel in Imde bij Wolvertem is vorige week een sluikstort van een ontmantelde cannabisplantage ontdekt.

“Het was een jogger die mij de tip gaf om ter plekke eens te gaan kijken”, zegt zwerfvuilcoach Luc Larivière. “Ik merkte meteen waarover het ging. Het is dan ook al de zesde keer dat ik op een dergelijk stort bots. Op de grindweg was een hele installatie voor een cannabisplantage achtergelaten zoals luchttoevoerbuizen inclusief filters, zakken teeltaarde, bindstokken, lampen, zekeringen, bussen van groeimiddelen en timers met temperatuurregelaars. Volgens mij was het een installatie waar ze jonge planten kweekten. Het waren geen versneden of geoogste planten deze keer.”

De politie werd verwittigd en Incovo is het stort uiteindelijk komen opruimen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise