Opnieuw reuzenaronskelk in bloei

In de Plantentuin in Meise heeft opnieuw een reuzenaronskelk gebloeid. Omdat de bloei minder dan 72 uur duurt, is het elk jaar een bijzondere gebeurtenis. De reuzenaronskelk is een erg zeldzame plant, en staat ook bekend om de stinkende geur die ze verspreidt. De plant meet op dit moment 2 meter en 19 centimeter, wat haar de naam ‘grootste bloem ter wereld’ oplevert.

Vorige dinsdagavond tussen 18 uur en 21 uur was de kelk op z’n mooist en de geur het sterkst, aldus de Plantentuin. De “karakteristieke geur van rot vlees of dode muizen” is bedoeld om bestuivende insecten aan te trekken. Het is de dertiende keer dat de plant in Meise in bloei komt te staan. In het wild is de reuzenaronskelk enkel nog te vinden in de tropische bossen van Sumatra, in Indonesië.

Wegens de coronamaatregelen is het aantal personen dat de Plantentuin kan bezoeken, nog steeds strikt beperkt. Het is verplicht online een tijdslot en toegangsticket te reserveren via de website.

Foto: Helen Hermans

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise