BREAKING: Alle naschoolse activiteiten verboden. Asse sterkste stijger besmettingen bij schoolgaande jeugd.

De coronacijfers in de gemeente Asse zijn niet goed. Asse is momenteel de sterkste stijger van heel Vlaams-Brabant bij schoolgaande kinderen (kleuters, lagere school en secundaire scholen).

Door dit hoge aantal besmettingen werden de voorbije weken reeds een aantal scholen gesloten. Maar dit heeft niet de gewenste cijfers opgeleverd. Volgens de laatste cijfers telt de gemeente 152 positieve gevallen in de laatste veertien dagen, waarvan 79 in de laatste week. De gemeente laat nu weten dat er zich bijkomende maatregelen opdringen.

De crisiscel Onderwijs adviseerde vandaag een tijdelijke afkoelperiode in te voeren voor alle schoolgaande kinderen in Asse van 13 mei tot en met 24 mei. 

 Voor wie?

  • Deze maatregel geldt voor alle leerlingen van het kleuteronderwijs, de lagere scholen en de secundaire scholen van Asse.

Wat houdt dit in?

  • Alle naschoolse activiteiten in groep mogen NIET doorgaan. Dus geen hobby’s, jeugdbeweging, sportclub, danslessen, enz. 
  • Individuele activiteiten mogen wel doorgaan (1 op 1 lessen).

Waarom?

  • Het is de bedoeling dat kinderen en jongeren op deze manier elkaar niet over klassen en scholen heen kunnen besmetten.
  • Op die manier hopen we dat we onze scholen kunnen openhouden en besmettingen over scholen en klassen heen kunnen vermijden. 

Naast deze maatregel zal er ook actie ondernomen worden om de controles op samenscholing te verhogen.

Scholen blijven open in de mate van het mogelijke en ook de voor- en naschoolse opvang van de scholen wordt als essentieel beschouwd en kan blijven plaatsvinden. 

We hopen met deze maatregel verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. We vragen ook aan eenieder, ook aan zij die reeds gevaccineerd zijn, om de maatregelen te respecteren en vol te houden. Op die manier hopen we snel opnieuw te kunnen versoepelen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk