LikART Light nog tot en met eind augustus

Tijdens LikART presenteren lokale kunstenaars en de leerlingen van de gemeentelijke Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten (ABAK) normaal hun kunstwerken. Omdat grootschalige evenementen nog steeds niet mogen doorgaan, werd er dit jaar een kleinschaliger alternatief uitgedacht. Het resultaat is een kunstenwandelroute langsheen alle kunstige ingrepen die de afgelopen jaren tijdens LikART gecreëerd werden. “De nieuwe

kunstenwandelroute ‘LikART Light’ van elf kilometer neemt je mee langs al deze kleurrijke locaties”, vertelt schepen van Cultuur Hans Eylenbosch (Vooruit). “En tijdens de periode van 8 mei tot 31 augustus 2021 kan je ook nog tiental extra tijdelijke ingrepen meepikken langs het parcours, gerealiseerd door verschillende klasgroepen van het ABAK. Alsook enkele QR-codes waarachter een kort theaterintermezzo schuilt, dit in samenwerking met de Academie Muziek, Woord en Dans Ninove (afdeling Liedekerke) en de lokale toneelverenigingen.”

Voor wie de wandeling van elf kilometer vindt, is er ook ‘LikART kids’, een verkorte, interactieve route van 5,5 kilometer. Via de smartphone-app Actionbound zijn hieraan enkele creatieve doe-opdrachten verbonden. Beide routes zijn terug te vinden op de gemeentelijke website. “Ik ben bijzonder fier en blij dat we op een COVID-veilige manier kunst en cultuur kunnen naar buiten brengen in Liedekerke, ik blijf versteld staan van ons lokaal talent en ga met plezier en verwondering mijn 10.000 creatieve stappen zetten door Liedekerke”, aldus schepen Hans Eylenbosch. Later deze maand wordt ook nog het digitaal cultuurkanaal ‘LikART in je living’ voorgesteld.

Topartikels editie Ninove-Dender