Actiecomité start crowdfunding om Eversem landelijk te houden

Het actiecomitĂ© ‘Red Onze Eversemse Velden’ is van start gegaan met een crowdfunding-actie om de strijd tegen de bouw van sociale huurwoningen verder te financieren.

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting plant een bijkomende verkaveling op de velden aanpalend aan de bestaande woonwijk, en dit tegen het advies van de Vlaamse Bouwmeester. De bewoners blijven zich verzetten tegen de bouwplannen.

Het actiecomité is daarom midden februari gestart met een geldinzamelingsactie om zich juridisch laten bij te staan door een advocaat gespecialiseerd in omgevingsrecht. De actie kent een succesvolle start en het comité maakt zich sterk dat het voldoende fondsen zal verzamelen voor de financiering van de nodige juridische stappen.

Een ploeg van enkele tientallen vrijwilligers gaat uitleg geven tijdens een deur-aan-deur actie en vraagt om te blijven vechten voor de natuur. Hun oproep valt niet in dovemansoren.

“Tijdens onze buurtbezoeken is het opmerkelijk vast te stellen hoezeer dit leeft bij de mensen”, klinkt het. “Het bouwproject hangt al twee jaar als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. De passage van de Vlaams Bouwmeester heeft er ons nog mĂ©Ă©r bewust van gemaakt dat een bijkomende verkaveling hier niet op zijn plaats is. De bewoners zijn bereid te vechten voor het behoud van de resterende open ruimte en de leefbaarheid van de woonwijk.”

Inmiddels heeft de crowdfunding al een aanzienlijk startbedrag opgeleverd en zijn de affiches ‘Red onze Eversemse Velden’ opnieuw prominent aanwezig in het straatbeeld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise