Al 19 agenten politiezone VIMA gevaccineerd met ‘overschotten’

In vaccinatiecentrum Bolwerk is gestart met de inenting van operationele krachten van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). 19 agenten kregen al een eerste spuitje. “We gaan dat stelselmatig doen als er gaten ontstaan in de reservelijsten om te voorkomen dat vaccins verloren gaan”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

“Momenteel zitten we in een situatie dat mensen uit de zorgverlening soms niet komen opdagen. Op de reservelijst van de overheid staan dan namen die eveneens in de zorg werken en die al via de zorginstelling waar ze werken zijn ingeënt. Dan zit je op de duur al bij de reserves van de reserves. We hebben ervoor geopteerd om onze politie op de reservelijst te zetten.Vooral te maken met het feit dat we de les geleerd van politiezone Zennevallei (die geteisterd werd door een grote corona-uitbraak) en omdat we met een zekere regelmaat ook binnen onze politiezone Covid-gevallen hebben. Het is eigenlijk ook de meest efficiënte reservelijst omdat ze vaak ook ‘s avonds werken en in ploegen werken. Zodat ze zich snel binnen het half uur kunnen aandienen als er vaccins beschikbaar zijn. de gaten invullen samen met andere risicogroepen waar men al sterker is opgeschoten.”

Momenteel zijn al 19 agenten gevaccineerd. In totaal beschikt de politiezone VIMA over een 150-tal operationele manschappen.

Pas vanaf 11 maart wordt er in VC Bolwerk opnieuw gevaccineerd. Pas dan zijn er opnieuw 200 vaccins beschikbaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise