Brug Humbeek Sas komende zomer opnieuw twee maanden onderbroken

De brug van Humbeek Sas gaat komende zomer opnieuw voor twee maanden dicht. De elektromechanische aandrijving van de motoren moet vervangen worden. Nog maar twee jaar geleden bleef de brug ook maandenlang dicht na een aanvaring. Er wordt opnieuw een overzetdienst voorzien.

De werken starten op 6 juli en duren tot 5 september. “Eerst kan dan de kermis en de jaarmarkt van Humbeek SAS nog plaatsvinden en de werken zullen dan afgerond zijn bij het begin van het nieuwe schooljaar”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “De werken zullen in het weekend verder lopen. ’s Nachts wordt er niet gewerkt en door het lange daglicht zal er overdag in twee ploegen gewerkt worden. Dit alles biedt de hoogste garantie om op tijd klaar te zijn.”

Tijdens die periode wordt de brug in haar hoogste stand vergrendeld en is ze niet toegankelijk voor het wegverkeer. De omliggende wegen blijven echter wel beschikbaar. “We zullen een identiek plan uitrollen zoals we gedaan hebben bij de werken aan de brug in de eerste helft van 2019. Toen werd de brug beschadigd door een aanvaring”, aldus eerste schepen Roosen (N-VA). “Voor fietsers en voetgangers zal door de Vlaamse waterweg een veerdienst voorzien worden met een zelfde uurregeling als toen van kracht was, namelijk tussen 6 uur ’s morgens en middernacht. Ook de geplande omleiding zal identiek zijn aan het omleidingsplan dat in 2019 werd uitgerold. Dit plan heeft toen goed gewerkt en wat goed werkt kan opnieuw uitgerold worden”, aldus Roosen.

Zo zal er een omleidingstraject zijn voor het autoverkeer (<3,5 ton), hetgeen lokaal verkeer toelaat en een route voor het vrachtvervoer (>3,5 ton) met aanduidingen vanaf de E19 in Mechelen en de A12 in Londerzeel.

De Verbrande Brug ligt op de omleidingsroute en zal een belangrijke verbinding blijven tussen oost en west. Deze brug ligt al op het omleidingstraject voor twee andere infrastructuurwerken en zal dus nog intenser gebruikt worden. Er zullen eveneens aanpassingen gebeuren om alle sluipverkeer op het jaagpad aan de Oostvaartdijk te weren, waarbij enkel landbouwers doorgang zullen krijgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise