Politie moet acht rijbewijzen intrekken op een weekend

Politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft vorig weekend 8 rijbewijzen moeten intrekken omdat er veel te snel werd gereden.

Tijdens snelheidscontroles op de Veilinglaan in Wolvertem op 21 november werden er 314 voertuigen gecontroleerd. Op het stuk waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u werden hoge snelheden geregistreerd. Zo reed maar liefst 44% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Hierbij werden twee rijbewijzen ingetrokken. De hoogste, gecorrigeerde snelheid was toen 87 km/u.

Op 12 november werden op dezelfde Veilinglaan zo’n 633 voertuigen gecontroleerd. Toen mochten op minder dan een uur tijd 5 bestuurders hun rijbewijs inleveren. De hoogst gemeten, gecorrigeerde snelheid was 116 km/u. Toen reed in totaal zo’n 26% van de bestuurders te snel.

Ook op andere plaatsen in de politiezone werden er controles gehouden. De Kapellelaan in Meise kreeg bezoek van een aantal hardrijders. Hier reed zo’n 41% van de bestuurders te snel. De Merchtemsesteenweg zag 26% van de bestuurders te snel voorbijrijden.

In totaal werden er afgelopen weekend acht rijbewijzen ingetrokken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise