Inbrekers opgepakt tijdens dutje

De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) heeft zondagnacht drie inbrekers opgepakt in Meise. Twee van hen lagen te slapen in hun wagen terwijl de derde op strooptocht was.

Iets na middernacht liep er bij de politie een telefoontje binnen van een alerte buurtbewoner die een verdacht voertuig had opgemerkt met Poolse nummerplaten in de Jan Hammeneckerstraat. Een patrouille ging meteen een kijkje nemen en vond even later de wagen terug. Daarin lagen twee mannen nietsvermoedend een dutje te doen tot de agenten hen wekten. De mannen werden gefouilleerd en de wagen grondig doorzocht. Er werd heel wat werkmateriaal aangetroffen. Na een zoekactie in de buurt, waarbij ook bijstand werd geleverd door de politie van Grimbergen, werd een derde verdachte betrapt vlakbij een woning waar er een inbraak was gepleegd.

In en rond de woning werden sporen aangetroffen waarbij een link tussen de verdachte en de inbraak niet meer te ontkennen viel. De wagen waarmee de drie zich verplaatsten, bleek niet verzekerd en werd getakeld. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. Het gaat om drie mannen van Oekraïense origine. De drie blijven na verhoor aangehouden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise