Na nieuwe testen: twee personeelsleden en twee bewoners extra besmet in woonzorgcentrum Van Horick

Twee personeelsleden en twee bewoners van het woonzorgcentrum Van Horick hebben positief getest op het coronavirus. In totaal zijn nu zeven personeelsleden en negen bewoners besmet.

Op donderdag 23 april ontving Residentie Van Horick vanuit de overheid 87 testkits om het coronavirus COVID-19 op te sporen bij de personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum Residentie Van Horick. Alle personeelsleden en 36 bewoners werden getest. “Na de testen die we zelf vorige week al uitvoerden, zijn er nu nog tien bewoners niet getest. We vroegen met aandrang extra testen aan en in principe zullen deze personen in de loop van deze week getest worden”, laat het bestuur weten.

Gisteren bleek dat twee nieuwe personeelsleden positief testten. “In totaal hebben nu zeven personeelsleden positief getest. Vier personeelsleden zijn thuis en ze maken het allemaal goed. De drie andere personeelsleden zijn intussen genezen en konden het werk hervatten.”

Bij de bewoners op de open afdeling testte één bewoner positief. Deze persoon is opgenomen in het ziekenhuis. Bij de bewoners op de beschermde afdeling testte één extra bewoner positief. In totaal werden nu negen bewoners getroffen door het coronavirus COVID-19. Drie bewoners zijn spijtig genoeg overleden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise