Hoeveelheid restafval moet nog fors dalen

Uit het jaarrapport van OVAM blijkt dat er in Meise-Wolvertem gemiddeld nog 154 kg afval voor de deur geplaatst wordt. Dat is 32 kg meer dan het streefcijfer van 122 kg dat tegen 2022 moet behaald worden. Afvalintercommunale Incovo wil volgens haar nieuw beleidsplan 25% minder restafval tegen het einde van de legislatuur.

Volgens schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA) denkt Incovo onder meer aan een betere inzameling van gft-afval (via een container) om dit streefdoel te halen. Dat belandt immers nog veel te vaak bij het restafval. Ook komen er mogelijk nog proefprojecten en het mobiele recyclagepark wordt sowieso verdergezet. Wanneer de gemeente een P+MD-zak krijgt (2021), zal dit naar verwachting ook 6 kg plastic afval uit de restafvalzak halen.

Incovo zal de plannen later in detail komen toelichten op de gemeenteraadscommissie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise