Sven en Pieter zijn eerste 'Pjeirefretters van het jaar'

Sven Corbeel en Pieter Jacobs, de initiatiefnemers van de ‘Vedetten van Vilvoorde’ zijn de eerste ‘Pjeirefretters van het jaar’. In tijden van negativisme en verruwing, van afbreken in plaats van opbouwen, zocht Open Vld Vilvoorde een manier om het positieve in de Zennestad in beeld te brengen. Ze doen dat met de lancering van de “Pjeirefretter(s) van het jaar”. Een symbolische titel waarmee de Vilvoordse liberalen personen, verenigingen of bedrijven mee willen bedanken voor de inzet die ze het afgelopen jaar toonden in de stad.

“Een stad leeft maar door haar inwoners en vooral door die inwoners die beseffen dat niet iedereen het even goed heeft en zich inzetten om het verschil te maken”, zo leidde Jo De Ro de huldiging in. “Inwoners die niet steeds naar de stad of de overheid kijken om in actie te schieten, die niet verwachten dat problemen opgelost raken door erover te praten, maar wel door mensen samen te brengen en zich in te zetten voor anderen in onze stad. Het DNA van een Pjeirefretter is voor ons eenvoudig: hij/zij is mondig, is kritisch, slaat de hand aan de ploeg, brengt mensen samen, wil zaken doen voor zij die minder geluk hebben en doen dat bij voorkeur met zoveel mogelijk andere mensen in onze stad. De Pjeirefretter van het jaar maakt een effectief verschil.”

Pjeirefretters van het jaar 2“Voor de eerste editie was de zoektocht niet moeilijk”, ging zijn collega Katrien Vaes verder. “Niet alleen het evenement van de Vilvoordse vedetten eind november op zich, waar meer dan 1200 mensen opdaagden, maar ook het feit dat ze uit alle maatschappelijke geledingen mensen motiveerden om mee aan de kar te trekken, was opmerkelijk.”

“Je mag de impact niet onderschatten”, vult Didier Cortois aan. “Pieter en Sven trokken niet alleen mensen aan om effectief een benefiet te spelen en hiervoor wekenlang te trainen, ze trokken ook naar collega handelaars, mobiliseerden een aantal verenigingen, zorgden voor een ongeziene buzz de weken voordien én slaagden erin om zo meer dan 16.000 euro in te zamelen voor vier goede doelen. En dat allemaal naast hun werk als restaurant-uitbater en kapper. Hoed af!”

Bedoeling is om van de symbolische prijsuitreiking een jaarlijks terugkerend evenement te maken. “Voor mensen wiens verhaal anderen kan inspireren om zich ook in te zetten voor onze stad en haar inwoners. Of het nu over individuen gaat of verenigingen, jongeren of senioren, zelfstandigen of bedrijven, scholen of vrijwilligers: wij gaan naar hun verhalen op zoek en zetten hen in de schijnwerpers. En na deze eerste editie gaan we dat niet meer alleen doen. We willen de eerste laureaten én de Vilvoordenaars daarbij betrekken. Wordt dus vervolgd….” besluit Jo De Ro.

Pjeirefretters 3

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise