Jerom, Ben en een lichtstoet

Het Opwijks Carnaval bestaat 22 jaar en dat (2 x 11) is in carnaval middens een jubileumjaar. Nu zaterdag zullen Jerom (Jonathan Verhasselt, OKV Sjchief) en Ben Rubbens (van OKV Bescheten en Uitgesleerd) strijden om de titel van Opwijks Prins Carnaval 2020. Het belooft een vurige strijd te worden. De prinsverkiezing wordt geanimeerd door het optreden van Sam Gooris.

Op vrijdag 21 februari is er het Kindercarnaval in het centrum van Opwijk. OP vrijdag 3 april is er de machtsoverdracht in de schuur van het Hof Ten Hemelrijk. Een nieuwigheid, speciaal voor deze jubileumviering, is de lichtstoet op zaterdag 4 april om 20.11 uur. De Opwijkse deelnemende groepen zullen hun met hun mooi verlichte wagens door het centrum van Opwijk trekken als opwarmer voor de bonte avond op zaterdag en de grote carnavalstoet op zondag 5 april.

Je hebt dus nog een paar dagen tijd om je tegen zaterdag een ‘moembakkes’ of een canaval outfit aan te schaffen. Het eerste ‘alaaf’ weerklinkt in de Sint-Pauluszaal om 20 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk