Herinrichting heikel kruispunt pas voor 2021

De herinrichting van het onoverzichtelijke kruispunt van de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Wolvertemsesteenweg (N211) en de Rijkenhoekstraat in Grimbergen centrum gaat voor minstens een jaar de koelkast in. Grimbergen wil samen met AWV het kruispunt aanpassen omdat er geregeld problemen zijn met afdraaiende bussen of vrachtwagens maar om daarna niet voor voldongen feiten te staan, wil de gemeente eerst haar mobiliteitsplan 2020 rond hebben voor er grote ingrepen kunnen doorgevoerd worden.

Hét heikele punt is dat de draaicirkel op het kruispunt te groot is. Vanuit de Rijkenhoekstraat komen bussen, tractoren en vrachtwagens de Wolvertemsesteenweg op en dat leidt tot onoverzichtelijke en gevaarlijke toestanden. Om de bocht te kunnen nemen moeten ze soms heel het tegenliggend rijvak inpalmen. Als er zich op dat moment ook nog fietsers en voetgangers op hetkruispunt bevinden, wordt het helemaal erg: zij hebben geen plaats. Hoe de inrichting er precies zal gaan uitzien is wel nog niet duidelijk.
In die optiek werd eerder wel al het voormalig jeugdhuis Mamoet en twee aangrenzende woningen afgebroken. “Maar we gaan een en ander eerst nog eens bekijken in de context van ons nieuw mobiliteitsplan 2020 voor we ingrepen gaan doen. Anders riskeren we dat we alles moeten herdoen. We hebben dit ook zo met AWV afgesproken”, zegt Mobiliteitsschepen Philip Roosen (N-VA).

In afwachting van het mobiliteitsplan – dat pas eind dit jaar zal gefinaliseerd worden – wordt de hoek van het kruispunt waar zich het voormalig jeugdhuis bevond wel al ingericht. “Het wordt vooral proper en veilig gemaakt. We gaan er een rustig zithoekje creëren. Ook het standbeeld van dokter Hemerijckx dat we door de rioleringswerken verderop aan de Wolvertemsesteenweg moeten weghalen, zullen we tijdelijk naar die locatie verhuizen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise