Meise onderzoekt vervuiling Molenbeek

Het gemeentebestuur van Meise heeft verschillende meldingen gekregen dat de Molenbeek sterk vervuild is. Het water had een grijsblauwe kleur en een vreemde geur. “De milieudienst zoekt naar de bron van de vervuiling”, zegt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

De Molenbeek stroomt vanuit Merchtem via Oppem richting Wolvertem en verder. De milieudienst kreeg verschillende meldingen over een vervuiling. Het water had een grijsblauwe kleur en een vreemde geur. De vervuiling is terug te vinden tot voorbij de grens met Merchtem. De gemeente Merchtem en Aquafin – die de riolering beheert – werden daarover ingelicht. “De diensten nemen de noodzakelijke stappen om de oorzaak van de vervuiling op te sporen en aan te pakken”, aldus de schepen.

Foto: Archiefbeeld eerdere vervuiling Molenbeek

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise