Stormloop op rode huisvuilzakken

In Grimbergen leek er de voorbije weken een stormloop te zijn losgebarsten op de grote rode huisvuilzakken. Een rol restafvalzakken van 60 l (10 exemplaren) kost er sinds 1 januari namelijk 23 euro. Dat is een prijsstijging van liefst 5 euro (meer dan 27 procent). In tal van verkooppunten waren de rollen dan ook snel uitverkocht omdat inwoners nog snel wat ‘goedkope’ zakken wilden inslaan.

De prijsstijging krijgt ook veel kritiek vanwege oppositiepartij CD&V. “Het duurder maken van restafvalzakken is niet te verantwoorden. Dit is een basisbehoefte en dienstverlening voor burgers. De strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil wordt hier uiteraard ook niet mee geholpen…”, zegt fractieleider Jelle De Wilde. “CD&V weet beter dan welke partij ook dat koken geld kost. Als meerderheid moet je dat dan ook durven toe te geven aan de Grimbergenaar en niet fier op de borst staan kloppen omdat de opcentiemen en gemeentebelastingen niet verhogen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise