Net sluit zich rond ‘oplichters’

Opwijkenaar L.D.S. en zijn compaan H.V. zijn het voorwerp van een onderzoek van het parket van Halle-Vilvoorde. De twee worden ervan verdacht niet minder dan 94 personen te hebben opgelicht voor een totaal bedrag van 7,6 miljoen euro. L.D.S. verkocht, samen met een zakenpartner, de brouwerij De Smedt aan de Heineken groep.

Later ging hij aankloppen bij geestelijken en gewone mensen met het verhaal dat hij de vette erfenis van een rijke oom (een hoge geestelijke) pas kon opstrijken als hij de brouwerij terug zou kopen. Hij zocht investeerders die hem daarin zouden steunen en beloofde snel het geleende geld mét interest terug te betalen.

L.D.S. beweert nu dat hij onder invloed stond van H.V. die eerder al voor oplichting veroordeeld was. Volgens D.S. stak V. het geld in zijn zakken. Hijzelf bleef berooid achter maar bleef behoorlijk lang een luxe leventje leiden met o.m. dure champagne als lievelingsdrank.

Ondertussen kunnen de meeste van zijn slachtoffers (o.m. paters van de abdijen van Affligem en Grimbergen) fluiten naar hun centen die wel in rook lijken te zijn op gegaan.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk