Wat verandert er dit jaar?

De jaarwisseling is het moment om een balans op te maken van wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Voor chauffeurs ziet het er niet goed uit: bedrijfswagens worden duurder en in de grote steden Antwerpen, Brussel en Gent geldt een strenge Lage Emissie Zone (LEZ) voor vervuilende wagens.

Taxi’s worden wel goedkoper en meer mensen hebben recht op een fietsvergoeding. Postegels worden duurder en de grote banken slaan hun tarieven op en willen de intrest op (spaar)rekeningen terugbrengen op 0%. Huisartsen en poetshulp worden duurder. Mogelijk rekent ook de cafébaas een paar centen meer voor een pintje.

Elektriciteit en aardgas worden dan weer goedkoper. En de Vlaamse regering wil overal zo’n 6% besparen, ook op de parlementairen maar niet op de ministers (!). Rookmelders zijn verplicht en medicijnen worden elektronisch voorgeschreven. Sigaretten zitten voortaan in een neutraal pakje en het gebruiken van synthetische onkruidbestrijdingsmiddelen is verboden voor particulieren.

Topartikels bij Goeiedag.be