Zomerbar Zanzibar wil naar Wolvertem verhuizen

De populaire zomerbar Zanzibar wil deze zomer van Steenhuffel – waar er problemen waren met de verkeersafwikkeling en klagende buurtbewoners – naar Wolvertem verhuizen. De pop-up krijgt er een nieuwe locatie naast het containerpark van 31 mei tot en met 7 september en zal elke donderdag tot en met zondag open zijn. Althans daar gaan de organisatoren vanuit. De gemeente Meise houdt nog een slag om de arm en wacht nog een brandweeradvies af alvorens – eventueel -een vergunning te verlenen.

Het Zanzibar-concept streek vorig jaar tijdens de lange hete zomer neer in de Smisstraat in Steenhuffel. In 2017 kwamen er liefst 20.000 bezoekers ‘chillen’. Een nieuwe en grotere locatie was dan ook de hoofdreden voor de verhuis van Merchtem naar Steenhuffel.

De pop-upbar, die als een tropisch eiland wordt ingericht, lokte ook in de Smisstraat heel wat volk maar het initiatief zorgde ook voor ongenoegen. Buurtbewoners kloegen over lawaaioverlast en gevaarlijke situaties door de problematische verkeersafwikkeling. Al het verkeer van en naar de pop-upbar moest namelijk via één landweg. Een betere ontsluiting zou mogelijk zijn via Merchtem maar daar wilde toenmalig burgemeester Eddie De Block niet van weten. Het zorgde zelfs voor een openlijk conflict tussen de twee gemeentebesturen.

De organisatoren wilden die kelk dit jaar liever aan zich voorbij laten gaan. Ze verkiezen daarom om neer te strijken op een grote weide aan de Vier Eiken naast het containerpark van Wolvertem, grenzend aan de A12. De verkeersafwikkeling lijkt er minder complex en de meeste woningen liggen een eindje verwijderd.

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) houdt wel nog een slag om de arm. “Het zal afhangen van het brandweeradvies. Als dat negatief is, kunnen we het niet toelaten”, reageert ze. “Ook de politie is kritisch. Zij vrezen toch een serieuze impact op de mobiliteit. Er zou dan ook parking voorzien worden voor liefst 800 wagens. Er moet nog een afdoend mobiliteitsplan voorgelegd worden door de organisatie.”

Als de toelating van Meise er komt, zal die bovendien maandelijks hernieuwd moeten worden. “Zodanig dat we er niet meteen de hele zomerperiode aan gebonden zijn als er zich toch problemen zouden stellen.”

Van den Brande is alvast niet te spreken dat de organisatie in de ruime buurt al een brief heeft gepost waarin het al een vaststaand feit lijkt dat de Zanzibar er komt. “Maar dat is dus nog niet het geval.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise