Plantentuin breekt derde jaar op rij bezoekersrecord

 

De Plantentuin van Meise heeft al voor het derde jaar op rij het bezoekersrecord verbroken. Liefst 148.203 natuurliefhebbers kwamen er in 2017 over de vloer, een stijging met 16.208 (+11 procent) in vergelijking met het jaar voordien. Het aantal bezoekers steeg sinds 2012 zelfs met 67 procent. “We willen blijven groeien. De vernieuwingsoperatie gaat dan ook verder”, klinkt het. Zo komt er nieuwe onthaalinfrastructuur, een houtmuseum én een rozentuin tegen 2019.

Met 148.203 bezoekers sloot De Plantentuin Meise het jaar af met een nieuw record. “Nooit eerder bezochten zoveel mensen de Plantentuin”, zegt Directeur Publiekswerking Koen Es. “Het is dan ook al het derde jaar op rij dat het bezoekersrecord gebroken wordt. Het voorbije jaar brachten 148.203 mensen een bezoek aan de Plantentuin, 16.208 meer dan in 2016 of een stijging van bijna 11 procent. Ten opzichte van 2012 steeg het aantal bezoekers zelfs met 67 procent.”

Hoogdagen waren onder meer de opening van het vernieuwde Plantenpaleis op 24 september, gevolgd door de negen weken feest in het Plantenpaleis. “Daar is heel wat volk op af gekomen. Daarnaast waren er evenementen zoals de WWF-dag en het Wonderweekend met telkens rond de 2.000 bezoekers. Ook in het voorjaar was er al een hoogtepunt met de gelijktijdige bloei van twee reuzenaronskelken. Dat zorgde misschien niet meteen voor dé grote volkstoeloop maar het leverde toch ook een 2.000 bezoekers op. Zo’n events zijn alleszins goed voor de naambekendheid en dat werpt op lange termijn zijn vruchten af. De algemene indruk is dan ook dat bezoekers ons makkelijker weten te vinden. Er worden ook steeds meer jaarabonnementen verkocht. Het aantal abonnees ging van 1.597 in 2012 naar 2.546 in 2017 en ook de bezoekerstevredenheid is gestegen.”

Ook de toekomstplannen zijn ambitieus. “We willen blijven groeien. De vernieuwingsoperatie blijft dan ook duren. Kort na de zomer zal de bouw starten van nieuwe onthaalinfrastructuur zowel aan de hoofdingang als aan de ingang in Meise centrum zodat onze bezoekers beter ontvangen worden. Vandaag is dat nog benedenmaats. Ook de bouw van een houtmuseum en de aanleg van een rozentuin moeten richting 2019 weer voor nieuwe impulsen zorgen.”

De Plantentuin begint het nieuwe jaar alvast goed met de derde editie van de ‘WinterFloridylle’, nog tot 6 januari, van 18 tot 23 uur. Bezoekers kunnen nog drie avonden lang genieten van een dromerig lichtspektakel met verrassende animaties en magie. Een gezellig winterdorp en de indrukwekkende vuurshow ‘Draak’ maken het feest compleet. Meer info: www.plantentuinmeise.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise