Marc Vanderstraeten geen kandidaat meer, Merchtemse CD&V loopt verder leeg

Na fractieleider Fons Heyvaert kondigt nu ook gemeenteraadslid Marc Vanderstraeten aan dat hij geen kandidaat meer is bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat deed hij met volgende korte mededeling op zijn facebookpagina: “Mijn politieke carrière loopt af op 31 december 2018. Ik ben geen kandidaat meer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.”

Een motivatie geeft Marc Vanderstraeten, voorzitter van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia (de fanfare), niet maar insiders wisten ons te vertellen dat hij zijn lot verbonden had aan dat van Fons Heyvaert. Met Vanderstraeten is het nu al het derde gemeenteraadslid (eerder stapte Joris Verspecht reeds uit de fractie) dat bij  de verkiezingen niet meer voor CD&V aantreedt. Marc Vanderstraeten zal waarschijnlijk wel zijn mandaat blijven bekleden tot het einde van het jaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk