Gemeenteraad wil 100km/u op ring

 

De gemeenteraad keurde een motie goed om de maximale snelheid op de Brusselse Ring (R0) te verlagen tot 100 km/uur. De motie werd overgemaakt aan Ben Weyts, Vlaams Minister voor Mobiliteit.

“De Ring die dwars door Strombeek-Bever loopt, brengt zeer veel luchtvervuiling mee en veroorzaakt ernstige bewezen risico’s voor de gezondheid van de buurtbewoners”, legt milieuschepen Eddie Boelens (Groen) uit. “Het is algemeen bekend dat een verlaging van de snelheid ervoor zorgt dat auto’s gemiddeld minder brandstof per kilometer verbruiken en tevens minder CO2 en andere uitstoot produceren. De ingreep zoue tevens licht positieve gevolgen hebben op de doorstroming én verkeersveiligheid. Ook de geluidsoverlast zal hierdoor dalen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise