“Procedure lijstvorming met LB+ moet worden overgedaan”

 

Na een klacht van aantal Meisese liberalen heeft de top van Open Vld een aantal partijleden teruggefloten die bij de volgende verkiezingen samen met enkele (ex-)raadsleden van CD&V, onder wie burgemeester Jos Emmerechts, en onafhankelijken als Lijst van de Burgemeester (LB+) willen opkomen.

De Open Vld-afdeling van Meise-Wolvertem is echter zwaar verdeeld over de kwestie. In een mededeling ondertekend door Tim Vanden Abeele en Lucianus Van Rompaey staat te lezen dat de beslissing om onder LB+ op te komen, genomen werd “tegen de uitdrukkelijke wil van de meerderheid van de partijleden in”.

De klagers vroegen onder meer aan de partijtop van Open Vld dat diegenen die naar die nieuwe kartellijst waren overgestapt uit de partij zouden worden gezet. Daar ging de statutaire commissie niet op in. De procedure van de lijstvorming met LB+ moet wel worden overgedaan en de afdelings- en de regiovoorzitter krijgen een verwittiging omdat ze niet nauw genoeg hebben toegekeken op de toepassing van de statuten.

De LB+-lijst zal worden aangevoerd door burgemeester Jos Emmerechts en geduwd worden door ex-burgemeester Roger Heyvaert (Open Vld). Naast enkele CD&V- en Open Vld-leden krijgen ook een aantal onafhankelijke kandidaten een plaats.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise