14 verschillende zangers op één metalnummer (+ video)

Wolvertemnaar Jan Huygens heeft met zijn metalband Hexa Mera een uniek experiment tot een goed einde gebracht.

“We hebben een nummer opgenomen met wel 14 verschillende zangers (waaronder één zangeres) uit verschillende hoeken van de Belgische metalscene”, legt hij uit. “Dit project dat de Belgische metal wereld samen brengt hebben we ‘Union’ gedoopt. Uiteraard hebben we alles goed gedocumenteerd en er een gezellige ‘in the studio’ videoclip voor uitgebracht. Het is ons nog nooit voorgedaan in België en dit maakt het project zo uniek. Via sociale media is het alvast een succes. De filosofie achter het nummer is aantonen dat we in de wereld van de metal muziek, ondanks de verschillende subgenres, samen sterk zijn”, aldus nog Huygens.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise