Krakers zetten leegstaande woning in de fik

In de Parklaan in Asse, tussen de Potteel en de Pastinakenstraat, is afgelopen nacht een leegstaande woning afgebrand.

De brand werd vrijdag rond 23 uur opgemerkt, maar toen sloegen de vlammen al uit het dak.

In de woning zaten volgens omwonenden sinds een week krakers, wellicht twee tot vier Roma-zigeuners. Ze maakten gebruik van een verwarming, want er kwam rook uit de schouw. De politie was sinds vorige week vrijdag op de hoogte en de krakers zouden ook geïdentificeerd zijn.

Bij de brand zelf, die op het gelijkvloers ontstond, werden volgens de brandweer geen krakers aangetroffen. Er vielen ook geen gewonden.

Het betrokken huis stond al meer dan tien jaar leeg en raakte de voorbije jaren zwaar verwaarloosd. Buren klaagden meermaals over ratten en muizen, maar de eigenares van de woning keek er niet naar om. De reden blijft echter een mysterie. Het gaat om dezelfde eigenares als De Karaf, de vroegere taverne, sauna en feestzaal ter hoogte van het station, een groot complex dat eveneens al vele jaren staat te verkommeren.

Er werd al zeker vijf jaar een belasting op leegstand geheven op het pand in de Parklaan, maar die belasting werd gewoon betaald.

Het al zwaar verwaarloosde huis is nu helemaal rijp voor de sloop.

(Foto: Paul Corbeel)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk