Kunst uit de Marollen bij Volvo De Smet

Vankueken 2Donderdagavond werd in de showroom van Volvo De Smet in Zellik een tentoonstelling van bijzondere schilderijen geopend. Kunstenaar Paul Vankueken (bijna 90) schildert een Brusselse wereld die met uitsterven bedreigd is. In zijn schilderijen vind je heel wat BB’s, Bekende Brusselaars, en pittoreske personages. De kunstenaar, geboren ten noorden van Parijs en momenteel woonachtig in Tollembeek, borstelt hun portretten in levendige kleuren en met veel warme sympathie.

Er was heel wat schoon volk opgedaagd voor de opening. Paul Van Himst kwam langs maar spoedde zich daarna naar de wedstrijd tussen zijn Anderlecht en Apoel Nicosia. Ook Brusselse artiesten als Lange JoJo en Lou Deprijck waren aanwezig in de ruime showroom van Volvo De Smet. Marc Van Overstraeten, gedelegeerd bestuurder, was de perfecte gastheer voor een divers publiek dat genoot van een drankje en een streepje jazzmuziek.

De bijzonder vrolijke werken van Paul Vankueken blijven nog een maand tentoon gesteld in de Volvo showroom aan de Brusselsesteenweg in Zellik.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk