Ouders en kinderen planten 135 geboortebomen

 

Alle ouders van kinderen geboren in 2012, 2013, 2014 en 2015 kregen van de gemeente Meise een geboorteboom aangeboden. Ze kregen de keuze om thuis een boom te planten of om een boom te komen planten in het Velaertbos.

78 ouders kozen ervoor om thuis een boom te planten. Zij kregen op zaterdag 19 november naar keuze een zomereik of een kleinbladige linde aan huis gebracht. Het grootste deel van de ouders koos ervoor om op zondag 28 november gewapend met laarzen en schop zelf hun geboorteboom te komen planten in het Velaertbos. Samen plantten ze 76 boskersen, 32 zachte berken en 27 zwarte elsen aan.

De aanplant gebeurde als vervanging van een voormalige populierenaanplant in het Velaertbos, dat deel uitmaakt van het natuurreservaat Birrebeekvallei. Aanvankelijk was de boomplantdag een week eerder voorzien, op 20 november. Door het slechte weer werd dit uitgesteld. Terecht, want langs het pad zijn toen twee bomen omgewaaid. Het aanplanten werd begeleid door vrijwilligers van vzw Natuurpunt, afdeling Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise