Sportkrasjel 2016 met Atletiekclub Vita als slokop

De Sportraad en de Sportdienst verwelkomden op zaterdag 26 november in de cafetaria van de sporthal ‚Äôt Sportstekske heel wat sportlui en sympathisanten en genoten samen van de Sportkrasjel 2016, de uitreiking van sporttrofee√ęn. Sporzacommentator Tom Vandenbulcke praatte de avond aan elkaar, de muzikale omlijsting was in handen van Ba1.

Volgende prijzen werden uitgereikt:

Livetime Achievement Award: Marc Van Snick

Elke Ninovieter – maar ook ver buiten de stadsgrenzen – die ook maar een beetje notie heeft van de kaatssport kent uiteraard Marc als topkaatser. Tweemaal winnaar van de ‚ÄúGouden handschoen‚ÄĚ en in zijn topjaren als kaatser maar liefst ‚ā¨ 25.000 (1.000.000 oude Belgische franken) waard. Dat was het bedrag dat een ploeg wou betalen om Marc Van Snick in hun club te laten spelen. Ook al speelt Marc al lang geen competitie meer, toch is hij de kaatssport blijven steunen en promoten. Hij vindt het dan ook bijzonder jammer dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan deze mooie sport. Jongeren hebben ook weinig of geen interesse meer in het kaatsen en velen kennen het zelfs helemaal niet.

Administratief laureaat: Petra Van Damme en Danny Immegeers

Danny en Petra zijn al meer dan 10 jaar bestuurslid van Zwemclub De Kikkertjes en nemen heel wat (administratieve) taken op zich.

Recreatief laureaat individueel: Davy Vanderroost

Davy is aangesloten bij Atletiekclub Vita / Team Home Solution. Van de 47 stratenlopen waaraan hij in 2016 deelnam, over diverse afstanden, stond hij 27 keer op het podium, waarvan 11 keer op het hoogste schavot.

Jeugdsportlaureaat individueel: Elise Lasser

Elise is eveneens lid van Atletiekclub Vita en werd provinciaal kampioene op de 200 m indoor,  won brons op het Kampioenschap van Vlaanderen (200 m), werd provinciaal kampioene op de 200 m en de 400 m outdoor en kroonde zich tot Belgisch kampioene 400 m bij de scholieren.

Jeugdsportlaureaat ploeg: 4 X 100 m ploeg scholieren dames

Met Elise Lasser, Freya DeWinter, Kimberly Vinck, Jelske d’Hoe en Femke De Nil viel Atletiekclub Vita voor een derde keer in de prijzen. De dames werden Provinciaal Kampioen en vervolgens Belgisch Kampioen op de 4 x 100 m scholieren.

Beste vrijwilliger: Marnix Vermassen

Deze categorie werd in het leven geroepen om de inzet van de vele onbaatzuchtige vrijwilligers te belonen. Marnix zet zich in voor Karateclub Hiryu.

Beste organisatie 2016: Wielervrienden Nederhasselt

Voor de beste organisatie kijkt de jury naar organisaties die een uitstraling hebben binnen en buiten Ninove. Wielervrienden Nederhasselt krijgt de prijs voor de organisatie op 2 oktober 2016 van de finalerit van de beker van Belgi√ę wielrennen voor juniores.

Sportlaureaat individueel: Yves Herregodts

Met Yves als winnaar van deze laatste trofee mag Atletiekclub Vita zich de grote slokop van de Sportkrasjel 2016 noemen. Hij won brons op het BK outdoor 400 m horden outdoor, goud op het PK Masters 400 m horden en zilver op het BK Masters 600 m horden indoor.

Topartikels editie Ninove-Dender